miércoles, 9 de marzo de 2011

I Rogainig de la Selva – Copa Catalana de Rogaining 2011

Aquest diumenge 6 de març, la Judit i en Taüll es van desplaçar fins la comarca de la Selva, a la població de Sant Feliu de Buixalleu  per participar al I Rogaining de la Selva i II prova de la Copa Catalana de Rogainings. Encara no eren les 08:00h del matí i el termòmetre marcava 2º. Feia fred, però ja es començava a intuir que acabaria fent un bon dia, com així va ser. La prova va comptar amb dos convidats il·lustres, en Marc Ràfols i la Mònica Aguilera.

Esperant el nostre torn per recollir els dorsals i els mapes

La cursa va començar un quart d’hora tard del previst, sortint tots els equips a les 09:15h. Abans però, ja amb els mapes a les mans, plantegem el nostre recorregut, marquem l’itinerari que intentarem fer i ja estem apunt per començar a córrer!!!ens esperen 6 hores de cursa per endavant...

Marcant el recorregut al mapa

Moments abans de començar la cursa

La cursa no va començar de la millor manera possible, el començament ens recorda la primera cursa de l’any.  Trobar les dues primeres fites del mapa ens costa bastant mes del que ens esperàvem i perdem força temps. Tot i això, ràpid agafem el ritme i les pròximes balises van arribant de mica en mica i sense perdre gaire temps entre una i l’altre. De moment l’orientació va força be, cal dir, que amb una orientadora com la Judit tot es mes fàcil, ja que te un bon sentit de l’orientació i un bon olfacte per trobar balises perdudes per la muntanya. El recorregut ens porta per zones molt maques de la Selva, passant també per poblacions com Hostalric.

Orientació per Hostalric

Encara queden moltes hores, el ritme i les forçes s’han de reservar per que no ens acabin passant factura al final. La Judit amb mes experiència en rogainings que un servidor, controla molt millor el ritme. Fa bon dia i el sol fa acte de presencia, ens hidratem i anem menjant de tant en tant. Cada cop falten menys hores per acabar, però em de calcular on som i quan tardarem en arribar, ja que com a molt tard ho podem fer en 6 hores, arribar tard penalitza molt!!!!una passada la veritat!!!

Al final, les ultimes balises fan que no arribem dins del límit de les 6 hores, concretament en 06:15:21....això ens resta bastants punts. El meu “no control” del ritme provoca que l’últim quart d’hora i potser clau, afluixi molt el ritme, costant-me córrer i fent-me mal tot. Quedem en la 18a posició de 26 equips de la nostre categoria. El resultat hauria estat bastant millor si haguéssim arribat dins del límit, ja que hauríem acabat per punts en 11a posició, però la penalització de 15 minuts ens deixa pitjor classificats al final.

Al final el resultat es una mica el de menys, però un sempre vol intentar acabar en bona posició o millor que l’últim cop, suposo que es normal. Un cop acabada la cursa, toca dinar (macarrons + botifarra amb patates i carxofes + galetes de postres)  i entrega de premis!! Ara toca anar cap a casa i descansar!!!